Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Joomla

Home arrow Nachrichten arrow Vouwen en liggen
Vouwen en liggen
grasshopperfx_uit.jpg Nieuw!?
Het idee van de vouwligfiets is zeker niet nieuw; in Nederland is de "wijlen" Flevobike (†2006) als deelfiets een van de bekendste en M5 maakt voor de liefhebber van deze mix nog steeds de CMPCT

HP-vouwtechnik?
Dat HP-Velotechnik prachtige fietsen kan maken weten we al jaren maar dat zij hun technisch kunnen nu benutten om deze populaire fietsen ook tot volwaardige vouwfietsen om te toveren vinden wij met recht een spannende ontwikkeling.

 


scortpionfx_gefaltet.jpg

scorpion_fx_autokofferraum.jpg
grasshopper_in_en_uit.jpg
 

Driewielers
In het artikel  dat wij schreven over onze nieuwe driewielers hadden wij eigenlijk nog niet verteld dat er van de Scorpion tevens in een vouwbare "FX" bestaat. De stoel en de wielen waren al in een handomdraai afneembaar en een speciale scharnier constuctie maakt het concept compleet. Als je dit goed doet vergroot dit de mogelijkheden van de driewieler enorm. En ik kan u verklappen dàt ze dat goed gedaan hebben! De Scorpion FX is met zijn 9 cm hogere zit wat meer een tour en reis fiets geworden; dit verschil maakt hem meteen geschikt om te bepakken met een volle tassenset van voor en achter tassen. In meerdere opzichten dus een fiets om er mee op uit te trekken.

Tweewielers
De bij de driewielers opgedane ervaring wordt nu tot mijn grote vreugd ook toegepast op een van hun (én onze!) fijnste tweewielers. We moeten ons geduld wel nog tot januari op de proef stellen maar dan zal er ook een FX variant van de GrassHopper leverbaar zijn. Gelukkig hebben we deze fiets zonder de FX extra wel in de winkel en beschikbaar voor verhuur dus als je nieuwsgierig bent of dit jouw ideale fiets kan zijn ben je nu al welkom.

 

 

PS
Ik hoop overigens dat niet iedere fabrikant zijn fietsen gaat laten vouwen. Als dat zou gebeuren hebben we dadelijk geen 100 maar 200 ligfietsmodellen op de nederlandse markt.

 

{mxc}
 
< Zurück   Weiter >