Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Joomla

Home arrow About us arrow Oerdegelijk
Oerdegelijk

Hoi Frank en Francis,
Hier een kort berichtje over het wel en wee met mijn ligfiets. Ik fiets op een Optima Dragon en al jaren met veel plezier.

Kennismaking
Mijn eerste kennismaking met ligfietsen was in de Flevopolder. Daar had ik een schoolgenoot op de Warmonderhof die op een Flevobike fietste. Dit fascineerde mij zoveel dat ik eens met hem ben gaan praten en hij nodigde mij uit om een keer te proberen. Dat was moeilijk zeg zoals iedereen weet die een beetje bekend is met ligfietsen is de Flevobike een beetje speciaal met zijn voorwiel aandrijving en een scharnierpunt midden op de fiets. Dit maakt het moeilijk om op gang te komen.

"Kado" gekregen
Na het laatste jaar en heb een jaar of drie in het buitenland vertoeft. Toen ik terug kwam (voorgoed deze keer) had ik de keus gemaakt om in een soort familie collectief te gaan wonen samen met mijn ouders, zus en zwager. Het enige probleem was ik had geen geld. Daarover werden afspraken gemaakt en zo geschiede. Ik zou een arbeid inbrengen voor kost en inwoning. dit kwam mij heel goed uit want zo was ik nog steeds redelijk vrij om te gaan en te staan waar ik wilde. Het eerste jaar was het opknapjaar voor de woonplek (een oude boerderij uit 1928). Dit betekende veel werk voor mij. Mijn ouders en mijn zus en zwager vonden dat ik wat te veel had gewerkt dan allen voor kost en inwoning en wilde mij een kado geven.

Oerdegelijk
Ik wilde nog steeds een ligfiets en zo kreeg ik mijn Optima Dragon. Ik had eerst nog een M5 uit geprobeerd maar ik ben een krachtmens en dit samengestelde lichte frame leek mij toch iets te licht voor mij dus de keus was snel gemaakt. Een oerdegelijke (roestvrij) stalen frame en fietsen maar Sindsdien heb ik volgens mij al de wereld rond gefietst vooral op en neer naar mijn werk in Helmond waar ik werk bij de Groene Kruidenier, een natuurvoedingswinkel. Ik heb een parttime baan wat resulteert tussen de 80 en de 150 km per week. Verder gebruik ik mijn fiets ook in oertochten en voor mijn hobby. Ik onderhoud tuinen in de buurt en daar fiets ik over het algemeen heen. Ik ben trouwens wel stiekem aan het denken om een andere erbij te kopen maar dan moet ik nog wel even sparen. Ik zelf woon in Someren-Heide dus als er iemand in de buurt een keertje wil fietsen of info wil laat het maar weten.

Met zonnige lentegroeten Anton

 
< Prev   Next >