Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Joomla

Home arrow News
Lig-Bak-Vouw-fiets nieuws

Elektrisch is hot!

De electrische fietsen zijn niet meer weg te denken en worden steeds mooier en beter.  En dat is niet in de laatste plaats omdat het ook elektrische ligfietsen, trikes en bakfietsen kunnen zijn, best of both worlds zou ik zeggen. Veel fietsen kunnen tegenwoordig bij bestelling als E-bike gekozen worden, uw eigen fiets ombouwen naar trapondersteuning is ook altijd ook een optie. Voor bedragen tussen de 1000 en 2500 euro zoeft u voortaan moeiteloos op uw vertrouwde fietsje rond. De oplaadkosten zijn vervolgens minimaal, voor 10 cent rijdt u wel honderd kilometer. Iets voor u?

OpvouwbareTrikes en  E-Trike 
DE trent van de laatste jaren is duidelijk die van de Trikes. We zijn Premium Dealer van HP Velotechnik en hun uitgebreide collecte driewielige ligfietsen staat voor hoge kwaliteit, vernuft en gebruiksgemak. De meeste zijn en een a twee minuten opvouwbaar en alle modellen kunnen ook met de nieuwste trapondersteuningen worden gekozen of achteraf worden uitgevoerd. Verder omvat het assortiment ongeveerde modellen zoals het hieronder afgebeelde instapmodel de Gekko als ook achter en vooral Vol Geveerde modellen. Voor iedere wat wils. Meer info op www.hpvelotechnik.com of kom praten en kijken in de winkel of beter huur eens een dagje een model uit de collectie.

gekko_fx_dreirad_ganz_gefaltet_rot_bionx.jpg

Cargobikes en Cargo E-bikes
Interresse in de betere bakfietsen en Cargobikes? Wij zijn dealer van Bakfiets.nl en op onderstaande Cargobike Lang is in overleg een proefrit mogelijk. Download hier de folder met alle prijzen

cargobike_special_edition.jpg

Beste Brompton Ooit
Sinds lange tijd is de Brompton de onvolprezen winnaar op het vouwfiets front. Toch was er vooral in Omafiets-Nederland één terugkerend verzoek; "Een iets rechtere zit". En eindelijk is ons verlanglijstje compleet; een H-variant die ons dat Hollandse fietsgevoel geeft. En voor de echte fijnproever kunnen we de 6 versnelling uitvoering nu opwaarderen naar extra fijne tussenstapjes. De ideeale vouwfiets voor ons vlakke fietslandje!
Meer uitleg over alle modellen en uitvoeringen en prijzen vind je op www.brompton.com
Je kan mij overigens ook vragen welke fiets ik verreweg het meeste verkoop (veelal uit voorraad) en ook waarom. Wel zo makkelijk misschien.

brompton_h.jpg


 
Oud en nieuw!

Vol trots en nostalgie willen we jullie iets ouds en iets nieuws laten zien.

thumb_wulpenkluut2.jpgthumb_meeuwen.jpgHet betreffen tijdloze krukjes door mij ontworpen en gemaakt tijdens mijn opleiding voor industrieel ontwerper uit het pré internet tijdperk en juist een prachtige nieuwe website van de therapie praktijk van Francis. Het heeft dus niets met ligfietsen te maken, maar alles met onze carriëres van vóór (Frank) en juist ná de ligfiets (Francis).

Read more...
 
VVM: Velo-Voorproefje-Mobiel

x-stream_hoera.jpgHoera een nieuwe Velomobiel op de Nederlandse markt: De X-stream van Leiba

Hij is mooi, lichtgewicht, zeer vernuftig gebouwd, snel, wendbaar én snel leverbaar!
[UPDATE] Bekijk de fotoserie van alle ins en outs van deze mooie bolide.

Bekijk hier alvast de specs  en hier de prijslijst
Meer info op www.leiba.de of beter kom langs in de winkel voor een life kennismaking met deze schoonheid ;-)

 
Vouwen en liggen II


Vers van de pers kregen we 3 gloednieuwe Grasshoppers FX binnen (vouw/ligfiets!)  en 2 gingen er al meteen de deur uit en wel achterin een compact autotje. Het kan dus echt, de foto's bewijzen het.

grasshoppers1.jpggrasshoppers8.jpg

grasshoppers2.jpggrasshoppers3.jpggrasshoppers4.jpggrasshoppers5.jpggrasshoppers6.jpggrasshoppers7.jpg

 

Meer over de vouwligfietsen lees je hier

 
Fotoshoot topmodellen

carbon_banner.jpg
U mag het best weten;
we verkopen niet elke week een M5 Carbon High Racer. Als het dan gebeurt dat we op het zelfde moment twee van deze vederlichte topmodellen in de winkel hebben willen we dat toch graag even voor u vastleggen. Dus nog voor de ongeduldige eigenaren hun aanstaande kwamen ophalen hebben we deze sexy modellen middels een fotoshoot vereeuwigd.

Lees verder voor de feiten en de foto's.
 

Read more...
 
Historische video

eersteligfietstour.jpgIn een lade vonden we een dikke persmap van 13 jaar terug, compleet met video. We willen jullie dit stukje ligfietshistorie niet onthouden. 

Eerste Nederlandse Ligfietstour
In 1994 organiseerde "de liggende hollander" de eerste Nederlandse ligfietstour. Een vakantie- en promotietocht door heel Nederland in 4x4 dagen. Met zo'n 25 beginnende en ervaren ligfietsers reden we steeds in 4 dagen naar een mooie locatie alwaar we een mobiele ligfiets-beurs opbouwden. Alle fietsen die mee reden, konden daar door het publiek uitgeprobeerd worden. Zelf reden we met een grote bus als volgwagen mee die vooral vol zat met bijzondere expo ligfietsen. Met dit bijzondere evenement hebben we erg veel publiciteit gekregen en onze beurs in Groningen werd door maar liefst door 600 bezoekers bezocht.

Read more...
 
Vouwen en liggen
grasshopperfx_uit.jpg Nieuw!?
Het idee van de vouwligfiets is zeker niet nieuw; in Nederland is de "wijlen" Flevobike (†2006) als deelfiets een van de bekendste en M5 maakt voor de liefhebber van deze mix nog steeds de CMPCT

HP-vouwtechnik?
Dat HP-Velotechnik prachtige fietsen kan maken weten we al jaren maar dat zij hun technisch kunnen nu benutten om deze populaire fietsen ook tot volwaardige vouwfietsen om te toveren vinden wij met recht een spannende ontwikkeling.

Read more...
 
Award voor GreenMachine

greenmachine.jpg GreenMachine? GoldMachine!

eurobike_award

De GreenMachine is al enige tijd een blikvanger in onze winkel maar op de grote fietsbeurs Eurobike hebben ze nu ook gezien hoe bijzonder deze fiets is. Uit 269 inzendingen uit 22 landen koos een internationale jury de GreenMachine tot een gouden Award winnaar. 

 

Read more...