Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size

Joomla

Home arrow News arrow Oud en nieuw!
Oud en nieuw!

Vol trots en nostalgie willen we jullie iets ouds en iets nieuws laten zien.

thumb_wulpenkluut2.jpgthumb_meeuwen.jpgHet betreffen tijdloze krukjes door mij ontworpen en gemaakt tijdens mijn opleiding voor industrieel ontwerper uit het pré internet tijdperk en juist een prachtige nieuwe website van de therapie praktijk van Francis. Het heeft dus niets met ligfietsen te maken, maar alles met onze carriëres van vóór (Frank) en juist ná de ligfiets (Francis).

wulpenkluut4.jpg

Oud (máár tijdloos!): De Wulp en de Kluut

Deze krukken heb ik naast mijn studie aan de Design Academy ontworpen en gemaakt voor het architectenbureau van mijn vader. Door hun geringe hoogte en kleine bolle zittingen zijn ze ideaal voor een meer actieve zit-werk houding, bv om alle hoeken van een groot tekenbord te kunnen bereiken. De meeste krukjes die ik verkocht heb, bewijzen hun diensten aan een kleine bar of in de keuken. Zelf heb ik al 10 jaar een Wulp en een Kluut in de winkel, ze worden tijdens de reparatie intensief gebruikt en als jullie niet zoveel oog hadden voor al die fietsen, zouden jullie ze misschien wel opgemerkt hebben.

In de tijd dat ik nog niet met professioneel met ligfietsen bezig was heb ik ze met enig lobby werk ik de collectie van alle grote design huizen van Nederland gekregen en hebben ze in menig mode- en interieur blad gestaan. De studie heb ik met succes afgerond maar ook parallel aan mijn opleiding is de liggende hollander gegroeid. Met ligfietsen als core business zijn de krukjes een nostalgische erfenis en hoewel ze absoluut als tijdloos design aan te merken zijn, zou het toch zonde zijn als de voorraad die ik nog heb niet ook bij de mensen thuis hun nut zal bewijzen.

Op mijn zolder vond ik nog een ruime voorraad Wulpen (bol) en Kluuten (hol). De meeste foto's zijn van de eerste serie in nikkel en leer, maar ik heb vooral nog frames in een duurzame zwarte structuurcoating. Het mooist vind ik deze met een kleurige bekleding van Alcantarra (zeer sterke en goed te onderhouden suedeachtige stof).
Ik heb de euro en de inflatie er op los gelaten en me het bloed, het zweet en de tranen herinnerd en bied deze laatste collectors items nu aan voor €250,- (normaal €290,-)

 

wulpenkluut1.jpgwulpenkluut2.jpgwulpenkluut3.jpgwulpenkluut5.jpgwulpenkluut6.jpg

 

Nieuw: Sprankelen met Francis Bouwman(.nl)

kever_bloem.jpg

Met plaatsvervangende trots (bestaat dat?) wil ik jullie attent maken op de therapie praktijk en de diverse workshops van Francis Bouwman. Vele jaren was zij behalve de stille kracht achter de liggende hollander, ook een begenadigd ligfiets-ambassadrice in het contact met klanten. Het ligfiets enthousiasme is er niet minder op geworden, maar na vele studies en workshops heeft ze -net als ik destijds- van haar passie haar professie gemaakt. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld maar ze is er echt goed in; ik kan haar en de diverse workshops van harte aanbevelen. Als ik eerlijk ben is ze een betere therapeut dan ik een fietsenmaker ;-).
Enfìn, kijk zelf maar op de sprankelende website francisbouwman.nl

Tip: Individueel is er natuurlijk altijd plek maar de komende sprankel en of hartworkshops hebben nog plaatsen vrij. Lees de reacties van de deelnemers en je gaat zo mee! Doen! 

 
< Prev   Next >